Міністр освіти ФРН написала депутатам лист з помилками

Міністр земельного уряду в Німеччині направила до парламенту лист, багате граматичними помилками. Помічник міністра стверджує, що її "підвів iPhone".


Неправильно розставлені коми, переплутані місцями літери та інші грубі помилки - два голови парламентських комітетів отримали від міністра освіти землі Шлезвіг-Гольштейн Вальтрауд Вейде дивовижно безграмотне лист, пише Die Welt.

Лист було надіслано на початку липня. Міністр міркувала про проект закону про освіту. Адресувалося воно голові фінансового комітету в земельному парламенті Томасу Ротері і главі комітету з освіти Анке Ердман.

Чотири сторінки рясніють помилками. Коми стоять там, де їх не повинно бути, і відсутні там, де необхідні. У загальній складності допущені три друкарські помилки, три помилки з комами, чотири граматичних і один неправильний перенос слова.

"Ніяково? Так. Особливо якщо взяти до уваги, що це - доцент літературознавства, міністр освіти і колишній президент університету, що має репутацію надзвичайно ретельного в роботі людини", - пише Die Welt.

"Це не міністр помилявся - це iPhone", - пояснив помічник Вейде Томас Шунков. За його словами, міністр, набравши текст, виправила всі до єдиної помилки. Однак виправлення чомусь "не збереглися".

Роздрукована копія листа зі зробленими червоними чорнилом виправленнями "гуляє" в рядах депутатів від опозиції в ландтазі, де користується великою популярністю, зауважує газета.


Поділіться з друзями:   

Останні новини