У Кенії 5 осіб заарештовано за підозрою у причетності до нападу на університет

На північному сході Кенії солдати патрулюють кордон з Сомалі, звідки, як вважають, до країни потрапили бойовики угруповання “Аш-Шабаб”, які вчинили напад на університетське містечко у Ґаріссі.


У результаті атаки загинуло 148 людей, з них переважна більшість – студенти. Понад сто людей поранено, 19 перебувають у критичному стані.

Правоохоронці затримали 5 осіб, яких вважають причетними до атаки.

Патрулі посилено по всій північній Кенії. У багатьох містах запроваджено комендантську годину.

Ричард Сієле – поліцейський командувач у прикордонній Мандері: “Ми знаємо, що Мандера – місто у списку імовірних об‘єктів терористичних атак. Може це станеться сьогодні, може протягом Великодніх свят. Ми посилюємо заходи безпеки, аби гарантувати спокій у місті.”

У Ґаріссі, де стався напад, ті, хто вижив у трагедії, намагаються прийти до тями і усвідомити, що сталося. Шок змішаний з обуренням, що влада не зробила більше, аби гарантувати безпеку студентів місцевого університету.

Напад сомалійських бойовиків на студентське містечко став найбільш нищівним для Кенії за майже 30 років.

Організація “Аш-Шабаб” два роки тому здійснила напад на торговельний центр у столиці Кенії Найробі і заприсяглася помститися за те, що країна надіслала війська до Сомалі у складі сил Африканського Союзу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини