Міносвіти РФ дало донецьким і луганським абітурієнтам додаткові місця у вузах Воронежа

Міністерство освіти і науки РФ встановило додаткову квоту бюджетних місць для випускників шкіл Луганської та Донецької Республік в двох воронезьких вузах.


Про це повідомили на офіційному сайті міністерства в середу, 20 травня. Місця для вступу "співвітчизників" (прим.: саме так називає жителів двох областей України РІА "Воронеж" ) на 2015/16 навчальний рік з'являться у Воронезькому державному університеті (ВДУ) та Воронезькому державному університеті інженерних технологій (ВГУІТ).

Підкреслюється, що громадяни України, в тому числі проживають у південно-східних регіонах і є "співвітчизниками", надійдуть в російські вузи на навчання за рахунок коштів бюджету РФ нарівні з російськими громадянами на конкурсній основі. Тобто без привілеїв перед російськими абітурієнтами.

Крім воронезьких університетів, місця виділені ще в дев'яти російських вузах. Переважно це навчальні заклади, розташовані в географічній близькості від південного сходу України.

Вступити "співвітчизники" можуть, здавши ЄДІ або пройшовши внутрішні вступні випробування, що проводяться вузом самостійно. Для забезпечення можливості здачі ЄДІ Росія створила додаткові умови. У прикордонних регіонах (Ростовської, Бєлгородської області та Воронезькій областях) відкриті додаткові пункти здачі ЄДІ.


Поділіться з друзями:   

Останні новини