Українсько-турецька співпраця розширюється

1 вересня, в День знань, заступник Міністра Борис Жебровський зустрівся з директором національного директорату з питань освіти в Стамбулі доктором Муаммером Йилдизом,  одного з найбільших мегаполісів Світу.


Він вперше приїхав в Київ за час свого керівництва в освітній сфері, для того, щоб ознайомитися з освітою в Україні, розвивати співпрацю освітян Стамбула та Києва.

Борис Жебровський, який у 2004 році розпочинав це співробітництво, висловив вдячність Муаммеру Йилдизу за збереження традицій та бажання їх розвивати. Також, як Президент Міжнародного клубу європейських столиць, він подякував гостю за організацію Конференції клубу «Діалог і толерантність в освіті», яка відбулася в Стамбулі 2 роки тому.

Окрім того, Борис Жебровський поінформував стамбульських колег про хід освітніх реформ в Україні, проведення міжнародних заходів, проектів і акцій, що плануються найближчим часом.

У свою чергу Муаммер Йилдиз привітав всіх освітян України зі святом 1 вересня. 
Під час зустрічі Борис Жебровський розповів про те, на якому рівні в Україні святкують День знань. Муаммер Йилдиз був надзвичайно вражений тим, що у святкуванні Дня знань бере участь Президент України, керівники та члени Уряду. 
У Турецькій Республіці визначеної дати коли діти йдуть до школи не існує. Цього року турецькі першокласники підуть здобувати знання 12 вересня, а всі інші школярі – 19 вересня. Така особливість існує в країні для адаптації та звикання до навчання у самих маленьких представників школи.
Муаммер Йилдиз підтримав ініціативу України щодо доцільності порушення питання взаємодії загальноосвітніх навчальних закладів в Європі.
Наприкінці зустрічі заступник Міністра Борис Жебровський з директором національного директорату з питань освіти в Стамбулі Доктором Муаммером Йилдизом зіграли в шахи. На 17 ході суперники погодилися на нічию.


Поділіться з друзями:   

Останні новини