Абітурієнти самопроголошеної "ДНР" складають іспити за програмою "ЕГЭ" в Ростовській області

Раніше Міносвіти і науки РФ повідомило, що підготувало рекомендації для російських вузів з прийому випускників шкіл південного сходу України, виділивши в 14-ти вузах додаткові квоти.


Абітурієнти з самопроголошеної "ДНР" вже склали перший іспит за програмою Єдиного державного іспиту (ЄДІ, рос. - ЕГЭ) в Ростовській області, це був диктант з російської мови, повідомив представник "міністерства освіти" "Донецької народної республіки", передає "РИА".

«Зараз наші діти вже склали перший іспит, це російська мова - диктант. У них на черзі наступні іспити ЄДІ, здають вони їх в Ростовській області. Туди поїхали тільки ті діти, які самі хотіли здавати ЄДІ», - розповів співрозмовник агентства.

Випускні іспити на території "ДНР" почнуться з 12 червня, а ЄДІ був проведений в тестовому режимі на території "народної республіки" в травні.

Нещодавно Міносвіти і науки РФ повідомило, що підготувало рекомендації для російських вузів з прийому випускників шкіл південного сходу України, виділивши в 14-ти вузах додаткові квоти. Міносвіти РФ відзначає, що громадяни України, які проживають у Донецькій і Луганській областях, можуть вступати до російських вузів на конкурсній основі і претендувати на бюджетні місця нарівні з росіянами. Для вступу вони повинні здати ЄДІ, або пройти внутрішні вступні випробування, що проводяться вузом самостійно.

У Росії ЄДІ є одночасно випускним іспитом в школі і вступним іспитом до вишу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини