Грецькі студенти перед вибором: поїхати чи залишитись в країні?

Майбутнє Греції – у Європейському Союзі – у цьому переконані студенти університету Піреус, які вчаться на відділенні “Європейські відносини”.


Однак у часи кризи молодим людям треба зробити важкий вибір: поїхати за кордон, щоб продовжити навчання і зробити кар‘єру чи залишитись і допомогти рідній країні стати на ноги.

“Я вибрала цей виш, плануючи поїхати закордон. Я бачила своє життя в іншій країні. Однак все змінилося. Я не можу собі цього дозволити, бо вартість життя зависока для нас. Тож нині я подивлюсь чи є якісь шанси тут”, – каже студентка Фей Паппа, передає Euronews.

“Я непокоюся, бо навіть якщо поїду з країни у серпні, то моя родина залишиться. Тож навіть непрямим чином мене зачіпатиме ця ситуація невизначеності, переважно через економічні причини. Я розраховую, що батьки допоможуть мені із оплатою за навчання”, – каже студент Фотіс Страворавдіс.

Молодь критикує як позицію грецького уряду, так і вимоги партнерів Греції на переговорах. Чимало студентів хочуть виїхати з країни, але є й ті, хто вирішив залишитись. У будь-якому разі, усі вони занепокоєні тим, що чекає їхню країну у найближчі місяці.


Поділіться з друзями:   

Останні новини