У Російських вишах хочуть перенести початок навчального року

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду країни розглянути питання про введення в школах і вузах змінного графіку початку навчального року.


У Міносвіти РФ аналізують можливість встановлення плаваючого графіка початку навчального року в школах і вузах за дорученням президента РФ, повідомив помічник віце-прем'єра РФ Ольги Голодець Олексій Левченко.

Раніше президент Росії Володимир Путін доручив уряду і керівникам суб'єктів РФ розглянути питання про введення в школах і вузах змінного графіка початку навчального року. Доповідь з пропозиціями з даного питання буде представлена до 15 листопада.

"Міносвіти РФ, природно, проаналізує таку можливість і представить відповідну доповідь. Потрібно відзначити, що на сьогоднішній день у вузах і середніх професійних навчальних закладах і так плаваючий графік", - сказав Левченко.

За його словами, у батьків школярів також існує можливість зсунути початок навчального року для своїх дітей, якщо для цього є поважні причини.

Влітку з пропозицією перенесення початку навчального року на 15 діб - з 1 на 15 вересня - виступав  помічник президента РФ Ігор Левітін.

Ключовим аргументом була розвантаження транспортних потоків і можливість батькам разом з дітьми "захопити" оксамитовий сезон на початку вересня в тимчасово окупованому Криму і на інших курортах.  У Міносвіти РФ тоді виступили проти цієї ініціативи.


Поділіться з друзями:   

Останні новини