У Росії теж проблеми з приватними вузами

Сотні випускників одного зі столичних Російський вузів можуть втратити дипломи.


Генеральна прокуратура РФ виявила грубі порушення законодавства про освіту, ліцензійних вимог і умов в діяльності московського недержавного вузу "Інститут економіки та культури", яка має свідоцтво про державну акредитацію, повідомили у відомстві.

Встановлено, що зарахування абітурієнтів найчастіше здійснювалося без передбачених законодавством документів, у тому числі оригіналів документів державного зразка про попередню освіту (такі документи були відсутні у 121 перевіреному особовій справі студентів, зарахованих у 2010 р.).

Студенти зараховувалися на навчання за скороченими програмами при відсутності документації, що підтверджує проведення переатестації або перезарахування, рішення вченої ради про можливості навчання студентів за скороченою програмою і індивідуальних навчальних планів учнів, говориться в повідомленні.

Крім того, за даними Генпрокуратури, "виявлені численні порушення при проведенні підсумкової державної атестації випускників та подальшої видачі їм дипломів державного зразка про вищу професійну освіту".

"Відносно ряду випускників, які отримали дипломи про вищу професійну освіту державного зразка, вуз не представив докази проходження ними підсумкової державної атестації - протоколи засідань державної екзаменаційної та державної атестаційної комісій. Виявлено випадки відсутності в протоколах підписів членів комісій", - повідомили у відомстві.

У залікові книжки ряду студентів були внесені завідомо неправдиві відомості про здачу ними випробувань з предметів, передбачених освітньою програмою, а також про результати освоєння дисциплін при отриманні першої вищої освіти, які насправді не вивчалися і не підтверджені відповідними документами, відзначили там.

За результатами перевірки необхідно розглянути питання про притягнення освітнього закладу та його посадових осіб до встановленої законом відповідальності.


Поділіться з друзями:   

Останні новини