Юрфак Гарварда поміняє свій герб через символ, що має відношення до рабства

На гербі, прийнятому в 1937 році, зображено три снопа пшениці, запозичені у фамільного герба американського землевласника Ісаака Рояла-молодшого.


Юридичний факультет Гарварду прийняв рішення змінити офіційний герб. Про це керівництво юрфаку заявило після протесту студентів, які потребують прибрати символіку, що залишилася від сімейства великих рабовласників.

- Ми віримо, що символ юридичного факультету повинен представляти цінності школи, а нинішній герб їм не відповідає, - йдеться в офіційній постанові університетського комітету.

Декан факультету березня Марта Міно підтримала рішення комітету.

- Я згодна з рекомендаціями щодо відмови від нинішнього герба, тому що його асоціація з рабством не відповідає цінностям юридичного факультету Гарварда. Він розділив наш факультет на два табори, - заявила вона.

На гербі, прийнятому в 1937 році, зображено три снопа пшениці, запозичені у фамільного герба американського землевласника Ісаака Рояла-молодшого, який віддав свій маєток університету.

Серед відомих випускників юрфаку Гарварда: Барак Обама, губернатор Массачусетсу Мітт Ромні і колишній генпрокурор США Альберто Гонсалес.


Поділіться з друзями:   

Останні новини