Проклятий викладачкою студент новосибірського вишу домігся компенсації у 200 рублів

Суд Залізничного району міста Новосибірська виніс рішення за цивільним позовом третьокурсника Радіотехнічного коледжу Тимура Хаданова, якого прокляла викладач філософії Ольга Ванчугова.


Інцидент стався ще рік тому на лекції з філософії під час обговорення теми «Інтелігентність як цінність». Ольга Вікторівна розповідала про важку долю академіка Сахарова. Під час обговорення Тимур Хаданов висловив думку, що Андрій Дмитрович, мабуть, був слабкою людиною і тому помер, не витримавши критики. Тимур каже, що мав на увазі здоров'я академіка. Втім, в будь-якому разі незрозуміло, чому слова 20-річного хлопця викликали натуральну істерику у 54-річної викладачки.

- Вона почала проклинати мене, мою сім'ю і моїх майбутніх дітей, - розповів Тимур. - За мене заступився друг, запитавши, чому не можна висловити свою думку. На що Ольга Вікторівна відповіла: хто не задоволений, можуть йти звідси.

Може, тим б і все й скінчилося, тим більше, що викладач з 30-річним стажем не вперше так грубо розмовляла зі студентами. Але через кілька днів Тимур потрапив до лікарні з несподіваною хворобою. Ось тоді злякався: а раптом прокляття подіяло? Розповів мамі, яка обурилася і пішла розбиратися в адміністрацію коледжу. Як не дивно, адміністрація її підтримала, порекомендувавши звернутися до суду. За словами директора коледжу Володимира Бородіна, педагоги теж втомилися від витівок своєї колеги. У 2008 році за подібним фактом проводилося службове розслідування, і Ольга Вікторівна отримала догану. У 2009 старшокурсники просили звільнити їх від уроків у Ольги Вікторівни, бо вона їх постійно ображає, використовуючи нецензурну лексику. При цьому лекції її цікаві й позакласні заняття захоплюючі.

Тимур Хаданов звернувся до суду з позовом, в якому просив захистити його честь і гідність, оцінивши збиток в 30 тисяч рублів, а також вимагаючи заборонити Ванчуговой педагогічну діяльність. Суд виніс рішення на його користь, але засудив викладача філософії виплатити всього лише судові витрати плюс моральну компенсацію в розмірі 3 200 рублів. Втім, і сам «проклятий», і його одногрупники, які прийшли підтримати товариша, цілком задоволені рішенням - зло покаране. Тим більше, що Ольга Вікторівна більше не працює в коледжі - звільнена «за аморальну поведінку». Вона, втім, з таким рішенням адміністрації навчального закладу не згодна і теж подала до суду з вимогою відновити її на роботі. Винною вона себе не вважає.


Поділіться з друзями:   

Останні новини