Дмитро Медведєв занепокоєний станом працевлаштування випускників російських вишів

Дмитро Медведєв доручив створити при державних російських вузах центри зайнятості студентів.


Він заявив, що в штатному розкладі вузів необхідно передбачити відповідні посади в керівництві, щоб людина, що займає її, мав всі повноваження для вирішення соціальних проблем студентів.
«Ця робота повинна вестися на нормальному рівні. Я сказав, що раніше дві людини (у вузі) відповідали за це, але насправді я помилився. Насправді три - був ще профком. От у нас, в Ленінградському державному університеті було два профкому, як і в багатьох інших вузах - профком студентів і профком викладачів. Це була адміністративно-громадська махина, яка відповідала за всі ці процеси», - згадав Медведєв.

Ідею розвитку центрів зайнятості у ВНЗ на нараді з питань соціального становища студентів висловив мер Москви Сергій Собянін. Він повідомив, що зараз центри зайнятості функціонують при 78 вищих навчальних закладах. «В інших вони не створені, але навіть там, де створені, вони працюють не завжди ефективно і більше формально», - зазначив мер. За його словами, за останній час із понад мільйона столичних студентів знайти роботу через центри зайнятості змогли лише 60 тисяч учнів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини