Міносвіти РФ: Не всі вузи вжили заходів щодо підвищення стипендій з 1 вересня

Міністерство освіти і науки РФ направить додаткові роз'яснення тим вузам, які не вжили необхідних заходів для підвищення студентських стипендій, повідомила прес-служба Міністерства освіти та науки РФ.


Міносвіти повідомило, що збільшило стипендіальний фонд на 9%, відповідно до доручення прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна. Путін на зустрічі з представниками студентських організацій 26 лютого 2011 оголосив про рішення проіндексувати з 1 вересня 2011 року студентські стипендії на 9%. Міносвіти відзначає, що грошові кошти для збільшення стипендій були доведені до вищих навчальних закладів у повному обсязі.

«У зв'язку з тим, що, незважаючи на збільшення стипендіального фонду, не всі вузи вжили необхідних заходів для підвищення студентських стипендій з 1 вересня 2011 року, Міносвіти Росії направить додаткове роз'яснення про розподіл стипендіального фонду з урахуванням його збільшення», - йдеться в повідомленні відомства .

Міносвіти проаналізує розподіл стипендіального фонду, і його результати будуть розглянуті 1 жовтня на нараді з ректорами підвідомчих вузів. Крім того, відомство рекомендує залучати до призначення стипендій представників студентів.


Поділіться з друзями:   

Останні новини