В ООН переймаються необхідністю підвищення ролі молодих жінок у сфері науки і освіти

Сьогодні у всьому світі все ще широко поширена гендерна нерівність і несправедливість по відношенню до дівчат і жінок.


Про це говорили учасники учорашньої зустрічі, присвяченої кампанії боротьби за права дівчат і жінок у вищих навчальних закладах.

У заході взяла участь британська актриса, Посол доброї волі Структури ООН з розширення прав і можливостей жінок - «ООН-жінки» Емма Уотсон. До неї приєдналися керівники установ ООН та 10-ти провідних університетів світу, в тому числі Джорджтаунського, Гонконзького і Оксфордського.

Зустріч пройшла в рамках найбільшої кампанії солідарності з жінками: "HeForShe", що можна перевести як «Він за неї». Ця кампанія покликана привернути увагу чоловіків, юнаків та хлопчиків до боротьби за рівноправність і просування прав жінок.

На прес-конференції для журналістів учасники зустрічі повідомили, що обговорювали проблему сексуального насильства щодо дівчат в університетських гуртожитках, а також необхідність підвищення ролі молодих жінок в сфері науки і освіти.

Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова заявила, що світ ще далекий від досягнення гендерної рівності. У зв'язку з цим вона привернула увагу до того, що на трибуні в залі прес-конференції сидять керівники провідних університетів і всі вони - чоловіки.

«Неможливо досягти стійкого розвитку і міцного миру без підвищення ролі кожної жінки і дівчатка», - заявила Ірина Бокова.

«Наш новий порядок денний повинен бути спрямований на те, щоб 12-річна дівчинка ходила в школу і щоб її не примушували до раннього шлюбу або посилали працювати щоб 20-річна жінка займалася в університеті, набувала знання і ділилася ними з іншими», - додала Ірина Бокова.

Говорячи про свої студентські роки, Емма Уотсон зазначила, що жінки як і раніше стикаються з несправедливістю і насильством на самому ранньому етапі свого самостійного життя.

Відома актриса закликала руйнувати гендерні стереотипи і більш активно боротися з насильством по відношенню до студенток. «Безпека жінок - це право, а не привілей. Право, яке повинно бути гарантовано», - сказала Посол доброї волі. Вона заявила, що хороший університет - це мініатюрна модель того, як може виглядати суспільство в цілому.

Емма Уотсон оголосила, що за підтримки ЮНЕСКО та структури «ООН-жінки» була підготовлена ​​доповідь про гендерну рівність в університетах та інших вищих навчальних закладах.


Поділіться з друзями:   

Останні новини