У Росії учасників олімпіад позбавили переваг при вступі до вузів

Переможці вузівських олімпіад з 2012 року зможуть користуватися пільгою при подачі документів на вступ тільки один раз.


Такі зміни внесені в проект правил прийому, підготовлений міністерством освіти і науки РФ. Про це повідомила глава Рособрнадзора Любов Глєбова.

Раніше абітурієнти-переможці могли подавати повний пакет документів в п'ять вузів на три напрями підготовки. У кожному випадку вони могли використовувати свою пільгу. «Вони завжди могли докласти цю пільгу до всіх 15 варіантів. Тепер тільки до одного», - повідомила Любов Глєбова в ефірі радіостанції «Ехо Москви».

Тепер в інших чотирнадцяти випадках вуз буде розглядати тільки бали ЄДІ нарівні з іншими абітурієнтами. Зараз проект правил прийому проходить реєстрацію в Мін'юсті. «Переможці та призери олімпіад школярів, які використовують право прийому без вступних випробувань, можуть скористатися наданим їм правом одноразово при подачі заяви про прийом в один вуз на один напрям підготовки (спеціальність) за вибором вступника. В інші державні і муніципальні вищі навчальні заклади зазначені особи мають право вступати на конкурсній основі», - йдеться в наказі.

Глава Рособрнадзора зазначила, що тепер ажіотажу навколо олімпіад не буде, пільга стане менш потрібною в п'ятнадцять разів. Новий порядок, за її словами, стосуватиметься вузівських олімпіад школярів. Для Всеросійської олімпіади школярів, у якій щорічно виявляється близько двох тисяч переможців з різних предметів, правила подачі документів будуть колишніми.


Поділіться з друзями:   

Останні новини