В Україні навчаються близько семи десятків корейських студентів, - Лілія Гриневич

Лілія Гриневич обговорила з Віце-прем’єр-міністром, Міністром освіти Кореї обмін досвідом та студентами для подальшої співпраці.


Корея має значні досягнення у реформуванні шкільної освіти і Україна зацікавлена у їхньому досвіді, зокрема, щодо  формування нових державних стандартів. Про це зазначила Лілія Гриневич на зустрічі з Віце-прем’єр-міністром, Міністром освіти Республіки Корея Лі Чжун-Сіком (Lee Joon-sik) сьогодні, 12 жовтня, у Сеулі, - передає прес-служба Міносвіти.

“Корейський досвід, особливо в розробці стандартів освіти є дуже цінним для нас. Я знаю, що ви сім разів переглядали свої навчальні програми. Зокрема, ви робили це у 2015 році. Ми поділяємо ту ж мету, що і ви - ввести орієнтований на учня навчальний план, який керуватиметься творчим та компетентнісно-орієнтованим підходом, сприятиме інтеграції гуманітарних і природничих наук”, - зазначила Лілія Гриневич.

Також вона додала, що Україна хоче вивчити корейський досвід щодо STEM освіти, який в Кореї також включає в себе елемент мистецтва (STEАM).

“Республіка Корея показала дуже потужні результати тестування PISA. Таким чином, нам цікаво, як ви досягаєте таких результатів. До кінця жовтня Україна подасть заявку на програми обміну знаннями з особливим акцентом на STEАM освіту і корейським досвідом її реалізації. Ми будемо раді працювати з вами у цій сфері”, - додала Міністр освіти і науки України.

Також міністри обох країн обговорили співпрацю у вищій освіті. Особливо це стосувалося посилення обміну студентами та молодими науковцями між Україною та Кореєю.

“В Україні близько семи десятків корейських студентів навчаються в українських вишах і 30 українців, які навчаються в Кореї. Мені приємно знати, що Університет іноземних мов Хангук має спеціальний український відділ. Я вважаю, що ми повинні підтримувати його і розвивати взаємне україно-корейське навчання і дослідження. Це може сприяти подальшому розвитку двосторонніх стосунків відповідно до недавно підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між нашими Міністерствами”, - підкреслила Лілія Гриневич.

Зокрема, в рамках зуcтрічі також обговорили відкриття у Києві центру вивчення корейської мови, що планують відкрити у 2017 році.

Нагадаємо, що з 10 по 14 жовтня Лілія Гриневич перебуває з робочою поїздкою в Республіці Корея, де бере участь у міжнародному форумі “Global ICT Leadership Forum”.

У рамках візиту Міністр освіти і науки України також зустрінеться з керівником Парламентської асоціації дружби «Корея - Україна»  Чой Джонг-Cіком (Cho Jeong-Sik) та відвідає університет Ханянг, що входить до переліку 100 найкращих університетів світу.


Поділіться з друзями:   

Останні новини