Університет Ментурі і КНУ розвивають відносини

З 20 по 27 червня в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка перебуває делегація університету Ментурі з м. Константіна, (Республіка Алжир).


До них прибули професори Хаман Джамаль та Салак Руаті. Між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Університетом Ментурі у жовтні 2009 року було підписано Угоду про співпрацю. Нинішній візит алжирських освітян присвячений налагодженню контактів з конкретними факультетами. Тож в його рамках відбулися робочі зустрічі партнерів в інституті біології, на радіофізичному, хімічному та фізичному факультетах, де обговорено і визначено напрямки співпраці. В ході візиту було укладено Додаток №1 до двосторонньої Угоди, мета якого сприяти реалізації проектів, ухвалених різними факультетами. Зокрема, статтею 2 передбачено обмін науково-дослідними працівниками (викладачами, докторантами та магістрами) з хімічного, фізичного, механіко-математичного, біологічного, радіофізичного, факультетів, а також Інституту філології ( арабська та французька мови) з метою стажування та підвищення кваліфікації. Передбачено також керівництво та спільне керівництво науковими роботами; участь у спеціалізованих вчених радах під час захисту докторських дисертацій; спільна публікація результатів досліджень; обмін викладачами та вченими для участі в наукових семінарах, а також у комісіях із захисту наукових робіт в Університеті Ментурі; участь у наукових конференціях, що їх організовує університет-партнер або спільно проводять обидві сторони.

Уповноважені Університету Ментурі запросили представників нашого університету відвідати алжирський ВНЗ у вересні, щоб обговорити всі деталі подальшої співпраці.


Поділіться з друзями:   

Останні новини