Студентський електромобіль побив рекорд швидкості

Електромобіль, спроектований і побудований студентами-інженерами з штату Юта (США), побив світовий рекорд швидкості для автомобілів свого класу, розвинувши швидкість 250 кілометрів на годину, повідомляє у вівторок агентство UPI.


Ця швидкість є середньою для електромобіля «Електрик Блю» по двох заїздах на території висохлого соляного озера Бонневілль в Юті. На будівництво машини - проект, в якому брало участь 130 студентів з Університету Бригам Янг, - пішло сім років, говориться в прес-повідомленні університету. Корпус електромобіля зроблений з вуглеволокна. «Електрик Блю» відноситься до класу E1, який включає автомобілі вагою менше 0,5 тонн.

Професор Перрі Картер, який викладав в студентам, які створили незвичайний автомобіль, був натхненником проекту. Він віддав роботі в університеті три десятиліття свого життя. «Це прекрасний підсумок 31 року мого викладання в Університеті Бригам Янг і багатьох інших проектів», - розповів Картер після того, як рекорд був офіційно зафіксований. «Але цей проект - найголовніший. Тепер моя робота завершена », - цитує агентство.


Останні новини