Янукович і Тігіпко побудують аналог Силіконової долини

В Україні побудують аналог Силіконової долиниВіце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко повідомив, що у Київській області може виникнути технопарк на зразок американської Кремнієвої (Силіконової) долини або російського Сколково.


"Ми зараз відпрацьовуємо проект, схожий на Сколково чи Кремнієву долину", - сказав він.

Тігіпко пояснив, що спільно з представниками бізнесу планується створення технопарку на території близько 140 га. в Київській області.

"Там будуть місця проживання, офіси, можливо, один чи два навчальні або наукові заклади", - акцентував віце-прем'єр.

За словами чиновника, в наступному році заплановані проектні роботи та вирішення юридичних питань. Він також наголосив, що містечко планується створювати на партнерських умовах бізнесу та держави. За словами Сергія Тігіпка, це дозволить значно здешевити житлові та офісні приміщення для ІТ-підприємців, які приїздитимуть працювати туди.

Крім того, Сергій Тігіпко переконаний, що потрібно створювати ІТ-інкубатори при гуртожитках технічних університетів, для того щоб молоді підприємці могли розпочати справу, а також створити державний інвестиційний фонд для підтримки стартапів.

"Це допоможе пройти компанії цей найважчий момент, коли вже є продукт, але ще немає реалізації. І тут повинна включитися держава", - вважає віце-прем'єр.

Раніше про наміри створити в Україні технопарк на зразок Кремнієвої (Силіконової) долини заявив президент Віктор Янукович.


Останні новини