У МОН перепідписали меморандум з IT Ukraine Association

18 листопада 2020 року заступник Міністра освіти і науки з питань цифрової трансформації Артур Селецький перепідписав меморандум про співпрацю з IT Ukraine Association – найбільшою компанією з розробки програмного забезпечення в Україні.


Перший меморандум було підписано ще у 2018 році, але в умовах кризи, спричиненої COVID-19, ухвалено рішення посилити співпрацю, - повідомили у прес-службі Міносвіти.

«Особливо актуальним використання цифрових технологій стало в умовах пандемії, коли безліч процесів перейшли в онлайн. Саме тому було вирішено перепідписати меморандум з Асоціацією ІТ і розпочати новий етап нашої співпраці», – зазначив Артур Селецький.

Асоціація IT Ukraine була заснована у 2004 році провідними ІТ-компаніями України – Miratech, Mirasoft, ProFIX, SoftLine, SoftServe та Ukrsoft. Сьогодні до складу Асоціації входять понад 60 провідних компаній із розробки програмного забезпечення.

Виконавчий директор Асоціації IT Ukraine Костянтин Васюк зазначив: «Інтенсивний розвиток сфери IT в Україні, який ми спостерігаємо останні роки, більшою мірою залежить саме від наших кваліфікованих співробітників. Щороку ми посилюємо кадровий потенціал українських IT-фахівців, докладаючи зусиль. Саме тому наше партнерство з Міністерством освіти і науки України і є тим стратегічним кроком, який дозволить бізнесу співпрацювати з державою для розвитку української IT-освіти та реалізації спільних проєктів».

Наразі планується запуск платформи для ефективної та оперативної взаємодії між МОН та Асоціацією з метою створення стратегії спільної роботи, зокрема щодо розробки, впровадження та розвитку сучасних ІТ-рішень у сфері освіти і науки.

Серед раніше підтриманих МОН проєктів є такі:

  • літня школа програмування CODE Summer School, в якій взяли участь 130 дітей із 9 міст, сіл та селищ України;
  • безкоштовний online-курс «Навчайся. Грай. Працюй», створений компанією-розробником ігор Ubisoft Ukraine, IT Ukraine Association та студією онлайн-освіти EdEra;
  • Join IT – всеукраїнський профорієнтаційний проєкт, покликаний залучати молодь до сфери інформаційних технологій.

Останні новини