Microsoft провела конференцію у Львівській політехніці

29 листопада в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася конференція «Об’єднані технології навчання». Вона організована у рамках Всеукраїнського освітнього туру Microsoft за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.


Фахівці компанії «Майкрософт Україна» розповіли, як за допомогою інформаційних технологій можна поліпшити якість навчання та скоротити витрати на навчально-адміністративний процес. У форумі взяли участь 130 представників вищих навчальних закладів, управлінь та відділів освіти Львівської, Волинської, Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської Чернівецької та Рівненської областей, а також компанії-партнери.

«Роль інформаційних технологій в сучасному освітньому процесі важко переоцінити. Саме тому ми проводимо низку конференцій у різних регіонах України, аби поінформувати освітян про нові технологічні можливості платформ Microsoft для вирішення найбільш актуальних завдань. Отримані слухачами знання, безперечно, будуть сприяти усвідомленню ролі технологій в навчальному та адміністративному процесах і їх широкому застосуванню всіма учасниками освітньої сфери. Це, своєю чергою, допоможе створити конкурентоспроможний ринок освіти і підтримати інноваційно-орієнтованих фахівців», – підкреслила очільниця відділу з роботи із закладами освіти та науки «Майкрософт Україна» Олександра Сизова.

Під час львівського туру представники «Майкрософт Україна» розповіли про актуальні продукти та рішення, які впроваджуються в освітній процес як в Україні, так і за кордоном. Наприклад, у січні – травні 2011 року курс Microsoft «Цифрові технології» в рамках програми «Партнерство в навчанні» освоїли майже 660 осіб. За цим показником Львівська область посідає перше місце на Західній Україні.

Мета проекту «Вчитель-новатор» – підтримати викладачів, які впроваджують новітні технології в освіті. Спільно з Національною академією педагогічних наук та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України компанія «Майкрософт Україна» щорічно відзначає вчителів, які досягли найбільших успіхів у цій сфері.

Під час конференції фахівці «Майкрософт Україна» розповіли також і про інші проекти, спрямовані на поліпшення освітнього процесу. Це, зокрема, безкоштовні «хмарні сервіси» для середньої та вищої освіти live@edu (не просто електронна поштова скринька в домені навчального закладу, а ще й доступ до безлічі корисних сервісів та застосувань, які допоможуть вчитися, спілкуватися з друзями та керувати своїм часом). А рішення Windows MultiPoint™ Server 2011 дає змогу використовувати один вузловий комп’ютер для обслуговування багатьох незалежних станцій користувачів, які працюють одночасно.

Багато рішень Microsoft, представлених на конференції, вже впроваджені й активно використовуються в українських ВНЗ країни, зокрема, у Сумському державному університеті (Live@edu; MSDN AA, IT Academy, HPC Server; Multipoint Server, Forefront), Вінницькому національному технічному університеті (Active Directory, IT академія, Live@Edu), Національній академії державного управління при Президентові України (комплексна інформаційна система ВНЗ на базі Microsoft SharePoint Server 2010 і Microsoft Dynamics CRM 2011), Донецькому національному університеті економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (інформаційна система на базі Microsoft Office Communications Server 2007 R2), Дніпропетровському університеті ім. Альфреда Нобеля (система онлайн-конференцій на платформі Live Meeting) та багатьох інших.

Окрім впровадження рішень для навчання і співпраці, освітні установи західних регіонів також активно протидіють піратському програмному забезпеченню. Переваги ліцензійного ПЗ вже відчули Національний університет «Львівська політехніка», Волинський національний університет імені Лесі Українки, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, управління освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації та низка інших структур.

На конференції у Львівській політехніці свої рішення щодо поліпшення освіти за допомогою технологій представила також компанія «СПЕЦВУЗАВТОМАТИКА», яка вже більше 14 років співпрацює з «Майкрософт Україна» за різноманітними проектами у сфері інформатизації, включаючи освітні.

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»


Останні новини