Білл Гейтс спільно з Китаєм створить атомний реактор на збідненому урані

Один з найбагатших людей планети, засновник компанії Microsoft Білл Гейтс почав переговори з Китайською національною корпорацією ядерної про спільне створення атомного реактора нового покоління.


«Належна Гейтсу компанія TerraPower співпрацює з нами у проведенні досліджень за проектом створення атомного реактора нового типу», - заявив генеральний менеджер КНЯК Сунь Цінь. За його словами, через кілька днів американський мільярдер прибуде до Китаю для подальших переговорів з цього питання. Мова йде про так званому реакторі «на біжучому хвилі», який здатний працювати на збідненому урані. Робота над створенням такого реактора почалася в 2009 році, - уточнює South China Morning Post.

Процес вигорання палива в такій установці протікає дуже повільно, що дозволить забезпечити безперервну вироблення електроенергії протягом 100 років без дозаправки і заміни відпрацьованого ядерного палива. Подібні реактори відрізняються економічністю, невеликими розмірами, надійністю і дешевизною і могли б мати значний попит у таких країнах, як Китай.


Останні новини