Сколково хоче зібрати 1 млрд $ за 3 роки на підтримку інституту науки

Фонд «Сколково» ставить перед собою завдання за три роки зібрати до 1 мільярда доларів приватних коштів для позабюджетної підтримки Сколковского інституту науки і технологій, ця сума необхідна для здійснення проекту зі створення інституту, заявив у понеділок президент фонду Віктор Вексельберг.


Сколковскій інститут науки і технологій (СІНТ), недержавна освітня і дослідна установа, буде ключовим елементом створюваного інноваційного центру.

За словами Вексельберга, хоча на створення вузу буде витрачена певна сума грошей з держбюджету, проте, необхідно підтримувати створення інституту за допомогою позабюджетних коштів; для цього буде створено фонд цільового капіталу.

«Ми найближчим часом зареєструємо фонд», - сказав Вексельберг, виступаючи на форумі, присвяченому створенню СІНТ.

Він пояснив, що аналогічний фонд Массачусетського технологічного інституту, базового партнера фонду «Сколково» зі створення інституту науки і технологій, становить 10 мільярдів доларів.

«Ми ставимо завдання за три роки зібрати 1 мільярд (доларів)», - сказав Вексельберг.

Він підкреслив, що якщо це не вдасться зробити, то реалізація проекту зі створення інституту буде під питанням.

Вексельберг пояснив, що кошти майбутнього фонду цільового капіталу - «той струмок, який повинен забезпечити життя нашого проекту».

«Завдання складне, велика, але вона не має альтернативи», - сказав він.

За словами Вексельберга, за два місяці вже зібрано 50 мільйонів доларів. Він пояснив, що свій вклад внесли, зокрема, компанія «Русснефть». За його словами, російські держкорпорації теж можуть взяти участь у формуванні фонду цільового капіталу.

Вексельберг повідомив, що «Сколково» підготувало пропозиції уряду, спрямовані на те, щоб держкорпорації отримали таку можливість.


Останні новини