Японські фахівці будуть боротись із кібератаками за допомогою віруса

Це вірус, який здатний відстежити в кіберпросторі джерело нападу і нейтралізувати його.


Готовий зразок кіберзброї став кульмінацією трирічного проекту вартістю 179 мільйонів ієн (2,3 млн дол). У його рамках уряд Японії підписало контракт з компанією Fujitsu на розробку власне комп'ютерного вірусу та обладнання для моніторингу та аналізу кібератак. В даний час Сполучені Штати і Китай вже поставили так зване кіберзброю на озброєння і, швидше за все, вже неодноразово його застосовували.

Судячи з усього, Японії доведеться зробити поправки в законодавство, оскільки сучасні японські закони вважають виробництво, а тим більше застосування, вірусів злочином. В даний час японський вірус проходить випробування в «обмеженому просторі» з метою вивчення його можливостей і потенційних сценаріїв застосування.

Інтерес Японії до кіберзброї не випадковий: влітку минулого року комп'ютери в японських посольствах і консульствах дев'яти країн були заражені вірусами. Останньою краплею, мабуть, стала подія в жовтні минулого року, коли японський парламент піддався кібератаці через електронну пошту, відправлену з китайських серверів на адреси кількох японських законодавців.


Останні новини