Японці відправлять разом з автронавтом на МКС робота-андроїд

Інженери Токійського університету (Японія) спільно з однією з японських рекламних компаній збираються відправити влітку 2013 року на МКС робота-андроїда "KIBO" (Надія).


Він супроводжуватиме японського астронавта Коїті Ваката і допомагатиме йому спілкуватися із Землею.

KIBO матиме вагу не більш за один кілограм, а його зріст складе 34 сантиметри. Планується виготовити два екземпляри пристрою: один з них відправиться на японський модуль МКС, а інший залишиться на Землі і виконуватиме функції прес-секретаря свого близнюка.

Робот буде здатний розпізнавати обличчя і мову японського астронавта, а також передавати отримані дані на Землю. На сайті проекту сказано, що окрім комунікації з астронавтами, KIBO на МКС також робитиме фотографії і відправлятиме їх в соціальні мережі.

Назва андроїда збігається з назвою японського модуля міжнародної космічної станції – KIBO. На цей час це найкрупніший відсік станції. Його перша частина була доставлена на МКС в 2003 році.

Коїті Ваката вже працював на МКС в 2009 році, де брав участь у незвичайних експериментах. Він також чотири рази входив до складу команди під час польотів космічних шаттлів. Під час місії, запланованої на наступний рік, він стане першим японським астронавтом – капітаном станції.


Останні новини