Американські військові планують впровадити бездротовий зв'язок із радіусом покриття 200 км при швидкості 100 Гб/с

Агентство DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency - Агентство перспективних досліджень Міністерства оборони США) зацікавилося розробкою нового високошвидкісного бездротового з'єднання.


Програма, що одержала назву 100 Гбіт / с магістральної РФ (коротка назва - 100G), забезпечить американське військове відомство бездротовим зв'язком, швидкісні характеристики якої значно перевершують можливості сучасних рішень.

В даний час в армії США для здійснення комунікацій різного роду застосовується безпечний бездротової протокол загальних лінії передачі даних (CDL). Він забезпечує максимальну швидкість передачі даних на рівні 250 Мб / с. Однак, на думку DARPA цій швидкості вже недостатньо. Тому було ухвалено рішення почати розробку більш швидкісного рішення. В результаті, Агентство оголосило конкурс на створення нового бездротового стандарту зв'язку, який здатний забезпечити швидкість передачі даних 100 Гб / с при радіусі покриття 200 км. При цьому, вимоги до маси кінцевого обладнання та рівню його енергоспоживання такі ж, як і до обладнання CDL.


Останні новини