В НТУУ «КПІ» почала працювати система «Електронний платіж для студентів»

Першими переваги системи «Електронний платіж для студентів» відчують студенти, які мешкають у гуртожитку №7.


Вони отримали змогу сплачувати за послуги з проживання в електронному вигляді. Їх гуртожиток підключено до системи з 26 грудня 2012 року, повідомляє прес-служба КПІ.

Цю систему створено з ініціативи і за безпосередньою участю студентів факультету інформатики та обчислювальної техніки (ФІОТ) Дениса Ювженка та Олександра Терещука. У вересні 2012 року вони звернулися до ректорату університету з пропозицією створити програмне забезпечення, впровадження якого допоможе подолати проблему черг, які виникають під час сплати студентами за послуги з проживання в гуртожитках, з перспективою використання результатів їхньої роботи як дипломних проектів.

Робота проводилася під керівництвом доцента кафедри обчислювальної техніки Сергія Григоровича Стиренка у тісній співпраці з адміністрацією студмістечка, бухгалтеріями НТУУ «КПІ» та студмістечка, НТО "КПІ-Телеком", Студрадою КПІ, Науковим парком «Київська політехніка», молодіжним бізнес-інкубатором «Політеко» та компанією – партнером Наукового парку «MoneXy». Остання забезпечила систему електронних платежів надійним процесінгом, а також створила інфраструктуру для забезпечення зручної сплати за послуги шляхом безкомісійного поповнення. Це є великою перевагою системи «Електронний платіж для студентів», оскільки загалом по Україні поповнення будь-яких електронних грошей проводиться з комісією.

Програмний продукт було створено впродовж трьох місяців і система запрацювала. Після проведення низки платежів у тестовому режимі та аналізу роботи системи до кінця січня до неї будуть підключені й інші гуртожитки. У планах на 2013 рік – забезпечення можливості оплати через систему «Електронний платіж для студентів» усіх послуг, які надаються в КПІ.


Останні новини