Samsung відкрив в Україні два науково-дослідних центри

Компанія «Samsung Electronics Україна» повідомляє про офіційне відкриття науково-дослідних (R & D) центрів у Києві та Харкові, а також про плани по значному розширенню їх штатів.


На даний момент в R&D-центрі в Києві працює більше 1100 фахівців, а до 2014 року до них додадуться ще 2 тис. осіб.

Офіційну церемонію відкриття R & D центру Samsung в Києві відвідали перші особи держави, включаючи прем'єр-міністра України Миколу Азарова.

«Технологічне лідерство Samsung базується на постійному використанні передових технологій та створення нових неординарних рішень, з метою зробити життя кожної людини легше і комфортніше за рахунок технологій, - коментує Чанг Янг Кім, голова підрозділу Digital Media & Communications R & D центру і виконавчий віце-президент компанії Samsung Electronics. - Нарощуючи інвестиції в НДДКР в Україні, ми ставимо перед собою мету створити в цій країні науково-дослідний центр № 1 в СНД і в Європі. Враховуючи високий науковий потенціал України, ми вважаємо, що ця амбітна задача нам по плечу. Ми зробимо все можливе, щоб внести максимальний внесок у розвиток IT-індустрії в Україні, соціальну сферу, і стати найбільш шанованою і надійним корпоративним громадянином цієї країни ».

Розвиваючи науково-дослідну діяльність в Україні, Samsung Electronics активно співпрацює з кращими університетами країни - Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут» та Київським національним університетом ім. Т. Шевченка. У них обладнано чотири сучасні лабораторії, на базі яких реалізується ряд дослідницьких проектів. Цього року спільні лабораторії з'являться ще в трьох вузах: Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут», Харківському національному університеті радіоелектроніки та Національному аерокосмічному університеті.

Спільні проекти з українськими вузами охоплюють категорії комп'ютерних наук, телекомунікацій, математики та фізики. Вони орієнтовані на розробку нових технологій та пошук нових сфер застосувань для існуючих технологій, а також практичну реалізацію теоретичних концепцій, всебічну підтримку умінь і компетенцій і пр.

На базі науково-дослідних центрів Samsung в Україні проводиться цілий ряд програм корпоративної соціальної відповідальності. Наприклад, в 2013 році Samsung планує створення в Україні ІТ-тренінг-центру, в якому щороку зможуть підвищувати кваліфікацію понад 200 студентів. При цьому близько 120 студентів зможуть пройти стажування в Samsung Electronics.

Крім КСВ програм з підтримки студентів і науково-дослідної діяльності вищих навчальних закладів України, компанія "Samsung Electronics Україна" проводить ряд проектів спрямованих на підвищення рівня комп'ютерної грамотності учнів та вчителів у загальноосвітніх закладах України. Загальнонаціональний проект «Samsung назустріч знанням» проводиться спільно з Міністерством освіти і науки України протягом вже 7 років. У проекті взяли участь понад 5,7 тис. загальноосвітніх установ і було отримано понад 9 тис. конкурсних робіт від учнів, а нові комп'ютерні класи та мультимедійні лабораторії встановили в 44 школах.

Багаторічний внесок у розвиток освіти в Україні високо оцінили і на вищому державному рівні, так міністр освіти і науки України Дмитро Табачник зазначив, що проект «Samsung назустріч знанням» - це прекрасний приклад того, як представники бізнесу, суспільства і влади можуть об'єднуватися для вирішення існуючих проблем та підвищення якості освіти.


Останні новини