Google забезпечить бездротовий доступ в інтернет для країн, що розвиваються

Як повідомляє ресурс The Wall Street Journal, компанія Google докладає значних зусиль для створення і запуску бездротової мережі на ринках, що розвиваються, яка дозволить підключити до інтернету близько 1 млрд осіб.


Google має намір реалізувати мережу, за допомогою якої доступ до інтернету отримають люди, що проживають за межами великих міст на південь від Сахари і в Південно-східній Азії. При цьому швидкість доступу до інтернету в великих містах може бути підвищена. Для створення цієї мережі планується задіяти частоти, застосовувані для телевізійного мовлення. Однак для цього необхідно отримати схвалення місцевих регулюючих органів. Також проект передбачає використання спеціальних повітряних куль або дирижаблів, передають сигнал на нетелевізійних частотах. Крім того, ймовірним є використання і супутникової передачі сигналу.

Джерело повідомляє, що Google може об'єднати зусилля з місцевими телекомунікаційними компаніями, щоб забезпечити більш широке бездротове покриття. Однак подробиці угод поки не розголошуються.


Останні новини