Американські дослідники підвищили швидкість передачі даних по оптоволоконних мережах в 4 рази

Дослідники з Bell Laboratories розробила спосіб боротьби із спотвореннями, що виникають в оптоволоконних мережах. Тим самим вдалося значно підвищити швидкість передачі даних.


В даний час передача сигналів через оптоволоконні з'єднання здійснюється за допомогою пучків світла. І, чим більша відстань має подолати сигнал, тим більшою потужністю повинен володіти пучок світла. При цьому сигнали великої потужності вступають у взаємодію з матеріалом оптоволоконної лінії, в результаті чого виникають перешкоди. Група дослідників з Bell Laboratories під керівництвом доктора Ксіанг Лік (Xiang Liu) запропонувала здійснювати передачу не одного пучка світла, а двох сполучених по фазі пучків, що містять одні й ті ж дані. Кожен з пучків при проходженні через оптоволоконне з'єднання буде піддаватися перешкодам, як і раніше. Але на приймаючій стороні, об'єднавши два пучки, можна усунути спотворення і посилити сигнал.

Завдяки застосуванню даної техніки дослідникам вдалося здійснити передачу сигналу на відстань 12,8 тис км зі швидкістю 400 Гб/с. Цей показник в 4 рази перевершує можливості існуючих комерційних рішень.


Останні новини