Україна направила до Консультативної наукової ради "Сколково" своїх науковців

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова Держінформнауки підготувало пропозиції, на підставі яких прийнято рішення про входження українських науковців до складу Консультативної наукової ради Фонду «Сколково» (Російська Федерація).


Про це повідомив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко.

Так, Україна запропонувала до складу Консультативної наукової ради Фонду «Сколково» трьох українських вчених: академіка НАН України, віце-президента НАН України Антона Наумовця; академіка, члена президії НАН України, ректора Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Михайла Згуровського; академіка НАН України, Голову Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимира Семиноженка.

Нагадаємо, що домовленість про входження українських вчених до Консультативної наукової та Індустріальної рад Фонду «Сколково» була досягнута під час зустрічі Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з делегацією Фонду "Сколково" наприкінці травня поточного року. Керівник Уряду доручив Голові Держінформнауки Володимиру Семиноженку підготувати відповідні пропозиції.

Інноваційний центр «Сколково» був заснований у Російській Федерації в 2010 році з метою розвитку досліджень, розробок і комерціалізації їх результатів. Проект створення Інноваційного центру реалізується Фондом «Сколково» (повна назва - Фонд розвитку Центру розробки та комерціалізації нових технологій).

Місія Фонду «Сколково» - створення Екосистеми, формування сприятливих умов для інноваційного процесу: вчені, конструктори, інженери та бізнесмени спільно з учасниками освітніх проектів будуть працювати над створенням конкурентоспроможних наукомістких розробок світового рівня в п'яти пріоритетних напрямках: енергоефективність і енергозбереження, ядерні технології, космічні технології і телекомунікації, біомедичні технології, стратегічні комп'ютерні технології і програмне забезпечення.


Останні новини