В. Семиноженко: Затребуваність ринку у висококласних програмістах зростатиме випереджаючими темпами

Зростання популярності ІТ-спеціальностей серед абітурієнтів і, відповідно, дуже великі конкурси в усіх провідних вузах, що готують програмістів, - ще один чіткий сигнал щодо необхідності подальшого стимулювання розвитку ІТ-галузі.


Таку думку висловив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, коментуючи підсумки вступної кампанії 2013 року.

Нагадаємо, що цього року, згідно з  даними приймальних комісій, конкурс на ІТ-спеціальності в деяких вузах становив майже 30 осіб на одне місце. Найвищим він був у Київському національному університеті ім. Т. Шевченко, Національному університеті «Львівська політехніка», Національному технічному університеті «КПІ», Дніпропетровському національному університеті ім. О. Гончара та Харківському національному університеті радіоелектроніки. Найбільш популярними були такі спеціальності, як «безпека інформаційних і комунікаційних систем», «програмна інженерія» і «комп’ютерні системи».

Як вважає голова Держінформнауки, у перспективі затребуваність у висококласних програмістах зросте ще більше, адже випереджаючий розвиток ІКТ – це загальносвітовий тренд. «Впродовж щонайменше останніх двох років керівництво України також намагається «вписати» нашу економіку в світовий мейнстрім, запроваджуючи такі податкові умови, які ставлять наших ІТ-спеціалістів у рівні умови з їхніми іноземними конкурентами. А це означає, що галузь може вийти й на 50% росту на рік», - відзначив Володимир Семиноженко.

Він підкреслив, що працювати на випередження держава має також і у освітній сфері: «Як стверджують лідери галузі, вже зараз дефіцит кадрів у вітчизняних ІКТ становить до десяти тисяч спеціалістів. Якщо ж врахувати цілком ймовірне збільшення темпів росту, то ця потреба також зросте майже удвічі. Тому збільшення держзамовлення на комп’ютерні спеціальності та більш тісна й змістовна співпраця державних вузів і ІТ-компаній – першочергова задача».


Останні новини