Розпочав роботу Євразійський форум Інтернет-операторів ENOG

У Києві розпочав роботу шостий Євразійський форум Інтернет-операторів ENOG (Eurasia Network Operators Group).


Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко під час урочистостей з нагоди відкриття Форуму зазначив: «Із кожним роком Форум розширює географію проведення та список учасників. Вважаю, що це не випадково, адже всі без винятку країни сьогодні вирішують подібні завдання - долають цифрову нерівність в суспільстві, формують сучасну мережеву інфраструктуру, створюють ефективні системи надання послуг населенню в електронному форматі, розвивають національний сегмент присутності у глобальній мережі».

За його совами, для України поточний рік відзначений низкою суттєвих кроків у цих напрямках. Так, розпочалася реєстрація інформаційних ресурсів у національному кириличному домені. УКР, значно розширено перелік електронних сервісів для населення. А до кінця цього року в повній мірі почне функціонувати система електронної взаємодії органів виконавчої влади, яка вже зараз поетапно вводиться в експлуатацію, наголосив Голова Держінформнауки.

В.Семиноженко зазначив, що у сучасному світі Інтернет і мережні технології є невід'ємною складовою життя кожної людини, а інформаційні технології та комунікаційні послуги - один з найбільш динамічно зростаючих сегментів глобального ринку.

Він висловив переконання, що сьогоднішній Форум дозволить обмінятися корисною інформацією з усього спектру питань електронного урядування та поділитися один з одним досвідом успішного застосування інноваційних технічних рішень у цій сфері.


Останні новини