Телефони навчать розпізнавати жести за допомогою ехолокації

Група норвезьких конструкторів запропонувала оснастити мобільні телефони та планшетні комп'ютери системою розпізнавання жестів користувача.


На відміну від приставки Kinect або раніше представлених ноутбуків, прототип пристрою використовує не інфрачервоні промені, а ультразвук.

Ключовою особливістю винаходу є використання джерела ультразвуку укупі з компактним датчиком. Демонструючи переваги своєї системи, норвезька група фахівців (раніше працювала над алгоритмами цифрової обробки сигналів в університеті Осло) показала знімок датчика, що лежить на людському нігті: такий малий розмір дозволяє вбудувати пристрій навіть в мобільні телефони. Іншою перевагою винахідники називають можливість фіксувати відображення звуку від руки, якої користувач проводить не прямо перед екраном, а збоку від нього. Нарешті, по завіренню інженерів, ультразвукові системи набагато економічніше оптичних.

Розпізнавання жестів дозволяє користувачам управляти гаджетами без дотику до екрану. Продемонстровані компанією Elliptic Labs жести дають можливість гортати сторінки, змінювати масштаб зображення, і навіть клікати по окремих елементах інтерфейсу. Точність позиціонування не повідомляється, проте в демонстраційному ролику оснащений їй планшет впевнено визначає потрапляння у вікно розміром з поштову марку.


Останні новини