Премєр-міністр доручив розробити програму розвитку вітчизняного виробництва НВЧ-приладів до 2018 року

Премєр-міністр України Микола Азаров доручив Державному агенству з питань науки, інновацій та інформатизації разом із заінтересованими структурами розробити Державну цільову науково-технічну програму "Розвиток новітніх технологій та створення компонентної бази електроніки НВЧ на 2014–2018 роки".


Про це повідомив Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко.

За його словами, згідно із дорученням Глави Уряду, проект концепції відповідної Державної програми повинен бути напрацьований у місячний строк. В.Семиноженко наголосив, що, крім Держінфорнауки, до цієї роботи будуть залучені фахівці Міністерства промислової політики, Національної академії наук України і Державного концерну "Укроборонпром". В розробці проекту концепції візьмуть участь також фахівці підприємств, наукових установ та ВНЗ, що мають доробки в сфері НВЧ- електроніки.

За його словами, аналіз стану створення та виробництва в Україні техніки та приладів з використанням технологій надвисоких частот свідчить про те, що наша держава має значні наробки в зазначеній сфері. Цей досвід можна використовувати як для переробки інформації (телебачення, радіолокація, зв'язок, нові напрями у медицині та біології тощо), так і для перетворення енергії (прискорювачі заряджених частинок, нагрівання плазми, діелектриків, перетворення сонячної енергії).

«Технології на основі використання надвисоких частот є критично важливими для виробництва і військової техніки та озброєння, і продукції цивільного призначення», - зазначив Володимир Семиноженко


Останні новини