Експерт: Вже до 2018 року роботи відберуть у людини частину професій

Високі технології з кожним днем ??міцніше входять в повсякденне життя, тому спеціаліст із розвитку штучного інтелекту з Великобританії стверджує: вже через 5 років деякі професії будуть повністю автоматизовані.


Місця офісних працівників, IT -програмістів і вчителів можуть зайняти роботи, вже сьогодні здатні навчатися в процесі роботи і самостійно приймати рішення.

Ендрю Андерсон, директор британської компанії штучного інтелекту переконаний, що незабаром європейцям треба буде турбуватися, що робочі місця займуть не мігранти, а роботи. Продукція, що виробляється його фірмою, за його власними словами, на сьогоднішній день високо затребувана, і розвиток індустрії різко перевершує очікування як користувачів та експертів ринку, так і уряду.

«Механізми з так званим штучним інтелектом вже можуть, наприклад, читати і розуміти повні тексти документів, відстежуючи і запам'ятовуючи слова і фрази з контексту, - стверджує Андерсон. - Це вміння - здатність вчитися і самовдосконалюватися - фактично зводить нанівець необхідність участі людей у ??повторюваної, рутинної офісній роботі».

Чим більше штучний інтелект навчається, за допомогою людини або ж без неї, тим менше сама людина повинна брати участь у канцелярської роботи. Наприклад, робот може розпізнавати повторні скарги в страхові компанії за номером телефону або адресою. Більше того, машина запам'ятовує ситуації, в яких може знадобитися втручання людини, і надалі ще більше обмежує свою залежність від клерка.

Роботам не властивий «людський фактор» - втома, нервове перенапруження, забудькуватість, бажання скоріше піти додому. Цим успішно користуються великі технологічні компанії, повністю автоматизовані деякі свої сервіси: наприклад, більшість онлайн-ритейлерів вже давно перевели в автоматичний режим службу клієнтської підтримки, а корпорація IBM успішно роботизована колл-центр за допомогою суперкомп'ютера Watson.


Останні новини