Володимир Семиноженко: Вітчизняний бізнес почав активно брати участь у підготовці ІТ-спеціалістів

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» і Асоціація «Інформаційні технології України» підписали Меморандум про партнерство та співпрацю.


Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко привітав підписантів із таким важливим кроком. Він високо оцінив активну і свідому позицію сторін щодо створення умов для розвитку ІТ-освіти в України. «Дуже приємно, що учасники вітчизняного ринку починають розуміти необхідність консолідації зусиль для забезпечення більш якісного рівня підготовки ІТ-спеціалістів, без яких неможливий розвиток інформаційного суспільства», - наголосив Голова Держінформнауки.

За його словами, роль держави у даному питанні важко переоцінити. За останній період Уряд уже вжив ряд заходів, спрямованих на значне поліпшення кількості та якості ІТ-фахівців, що випускаються вищими навчальними закладами України. Зокрема, удвічі збільшено обсяг держзамовлення на підготовку студентів для високотехнологічних галузей економіки. Але разом з цим не можна недооцінювати і роль ІТ-компаній, кількість яких на українському ринку щороку зростає «Бізнес – це та площадка, де студенти і випускники можуть отримати додатковий теоретичний багаж, перший досвід, практичні навички і, зрештою, професійний старт», - додав Володимир Семиноженко.

Згідно з Меморандумом, фахівці Асоціації «Інформаційні технології України» проведуть аналіз програм практично-орієнтованих навчальних ІТ-дисциплін Київського політехнічного інституту, за результатом якого будуть напрацьовані рекомендації вузу. Крім того, спеціалісти Асоціації братимуть участь у проведенні навчальних заходів (тренінгів, семінарів, лекцій тощо), а також залучатимуться доскладу екзаменаційних комісій з відповідних ІТ-дисциплін.

Меморандум також надає можливість студентам КПІ проходити стажування і працевлаштовуватися в компаніях Асоціації.

Передбачається, що буде організовано експеримент щодо запуску «пілотного» проекту зі створення «гарячої навчальної лінії» on-line консультацій студентам КПІ з боку фахівців компаній Асоціації під час вивчення практичних дисциплін. Також проводитиметься спільна робота над пошуком та розробленням інноваційних наукомістких проектів в сфері ІТ, які мають потенціал щодо комерціалізації, та сприяння в отриманні підтримки від органів державної влади України та міжнародних партнерів.

Згідно з Меморандумом, сторони спільно працюватимуть над створенням спеціалізованих навчальних лабораторій.


Останні новини