ПолтНТУ прийняв участь Міжнародному форумі технологій, як учасник Асоціації Технічних Університетів

За дорученням ректора ПолтНТУ, участь у засіданні взяв проректор з наукової роботи та інновацій, професор Василь Шулик.


14-15 листопада 2013 року під головуванням Президента Асоціації технічних університетів, ректора Московський державний технічний університет ім. М. Е. Баумана професора Анатолія Александрова відбулось засідання Асоціації та Міжнародний форум технологічного розвитку ТЕХНОПРОМ – 2013 «Шостий технологічний уклад як стратегічний вектор розвитку Росії».

Засідання зібрало учасників Асоціації технічних університетів, де Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка став єдиним вищим навчальним закладом від України.

Робота форуму розгорнулась на трьох презентаційних площадках, де науковці могли обговорити актуальні проблеми міжнародної співпраці в галузі освіти і науки. Зокрема, науково-технічна співпраця між ВНЗ та підприємствами, як шлях інноваційного розвитку; виклики модернізації технічної освіти; основні проблеми міжнародного співробітництва технічних університетів; питання необхідності системи центрів сертифікації кадрів.

На пленарному засіданні, яке відбулось в Експоцентрі «Новосибірськ» виступили: Заступник Міністра освіти і науки Російської Федерації Олександр Клімов, Перший заступник голови комітету Ради Федерації з науки, освіти, культури та інформаційної політики Віктор Косоуров, що підтвердило високий рівень проведення заходів.

На робочому засіданні проректор ПолтНТУ, професор Василь Шулик представив досвід Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка зі співпраці з технічними університетами за програмами академічної мобільності. У доповіді також було приділено увагу головним проблемним моментам, які постають в процесі реалізації співпраці між технічними ВНЗ України та Росії.

Враховуючи значну зацікавленість серед учасників засідання, під час переговорів, щодо уточнення організаційних та методичних моментів, було підписано протоколи про наміри співпраці між ПолтНТУ та двома провідними ВНЗ м.Новосибірськ: Новосибірським державним технічним університетом та Новосибірським державним архітектурно-будівельним університетом (Сибстрін). Досягнуто домовленості про майбутню співпрацю з Казахським національним технічним університетом імені К.І.Сатпаєва.

В рамках візиту до Новосибірського державного технічного університету, учасники Асоціації ознайомились з матеріально-технічною базою закладу, музеєм військової техніки, науковими лабораторіями для проведення сучасних дослідницьких робіт.


Останні новини