Вчені отримають ексклюзивний доступ до архівів Twitter

Сервіс мікроблогів Twitter повідомив на своєму офіційному сайті, що готовий надати свої архіви для дослідження ученим.


Для цього засновано спеціальний грант, який отримають кілька наукових організацій.

Програма з надання грантів носить назву Twitter Data Grants. Згідно з правилами, щоб отримати доступ до архівів, науковим організаціям треба буде подати свої заявки до 15 березня поточного року і обгрунтувати свій намір.

Передбачається, що вчені зможуть проаналізувати діяльність користувачів в мережі, вивести загальні тенденції, зробити узагальнення, передбачення, зібрати статистику, яку потім вони опублікують в єдиному доповіді.

«Кожен день c допомогою сервісу відправляється більше 500 млн. повідомлень. Цей величезний масив інформації можна використовувати в найрізноманітніших дослідженнях - від вивчення проблем охорони здоров'я до вивчення реакції людей на настання нового року », - йдеться в повідомленні керівництва творців мікроблога.

На їх думку, інформацію можна використовувати також для вивчення тенденцій у суспільстві, реакції людей на різні події у світі, і навіть для пророкувань спалаху захворювань. Як, наприклад, у випадку вченого Джона Хопкінса, якому за повідомленнями вдалося передбачити небезпечну епідемію грипу.

Нагадаємо, що проект Twitter стартував в 2006 році. До справжнього моменту на сайті зареєстровано близько півмільярда осіб, а щодня мікроблогом активно користується понад 220 млн.


Останні новини