Міноборони замовило у Держінформнауки дооснащення танків

Міністерство оборони України замовило дооснащення танків для потреб Збройних Сил України новітніми системами захисту.


Як повідомив Голова Держіфнормнауки Володимир Семиноженко, замовлення виконуватиме Державне підприємство «Базовий центр критичних технологій «Мікротек», яке підпорядковане Державному агентству з питань науки, інновацій та інформатизації.

«Оснащення танків наших збройних сил вітчизняними системами динамічного і активного захисту збереже техніку і, насамперед, людей», - наголосив Володимир Семиноженко.

Він зазначив, що Україна є однією з передових країн-розробників бронетанкової техніки та одним із найбільш солідних її експортерів, а інноваційна система динамічного захисту броньованих машин, розроблена вітчизняним підприємством "Мікротек", визнана найкращою у світі. Вона настільки ефективна, що іноді при попаданні кумулятивного снаряду в танк, екіпаж дізнається про це значно пізніше, вже після бою.

Довідково

Державне підприємство «Базовий центр критичних технологій «Мікротек» було створене при науково дослідному інституті «Оріон» у жовтні 1994 року рішенням Державної служби України з питань спеціальної інформації та критичних технологій при Кабінеті Міністрів України.

«Мікротек» було передано у підпорядкування Держінформнауки у 2010 році.


Останні новини