Семиноженко: Негативні прогнози аналітиків щодо ІТ-ринку вимагають рішучих кроків

Прогнози аналітиків щодо падіння вітчизняного ІТ-ринку свідчать про необхідність невідкладного втручання у ситуацію і вимагають рішучих кроків з боку влади.


На цьому наголосив Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко, коментуючи оприлюднений аналітичною компанією IDC прогноз ІТ-ринку України на 2014 рік, відповідно до якого він впаде на 25%.

У поточному році очікується значне скорочення обсягів продажу обладнання, програмного забезпечення та ІТ-послуг. «Економічна криза, падіння гривні та політична ситуація в країні матиме значний влив не лише на ІТ-індустрію, але й на всі галузі економіки. За цих умов ще більшої актуальності набуває надання державної підтримки конкурентоспроможності вітчизняній ІТ-індустрії. Лише системні кроки дозволять мінімізувати негативні наслідки», - зазначив В. Семиноженко.

На його думку, найбільш ефективним і давно очікуваним ІТ-спільнотою кроком було б прийняття Парламентом законопроектів про вдосконалення особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції, які з 2013 року перебувають на розгляді в комітетах Верховної Ради України.


Останні новини