Українські студенти почали створювати "армію майбутнього" з роботів

Схвильовані подіями на Сході, українські студенти почали працювати над армією майбутнього. В їхніх планах створити роботів, які б могли повноцінно замінити людей на війні.


Хоч на часі, про стовідсоткове заміщення солдатів роботами мова не йде, проте, на думку українських студентів, ця ідея варта поширення, повідомляє ТСН.

Так, першокурсник вінницької політехніки Дмитро продемонстрував журналістам розроблену ним систему навігації та позиціонування. Пристрій обробляє дані та сповіщає про вектори загроз.

За словами Дмитра, робот споживає мало енергії, а головне - працює автономно, тобто ефективний в умовах відсутності інтернету. Винахід, переконаний хлопець, підходить і для військових.

Дмитро говорить, що створив робота для антитерористичних операцій, хоча й наголошує, що в його руках поки що лише прототип. Проте, уже й він може переїхати з однієї в іншу точку, оминаючи перешкоди, з точністю в півметра.
Українські студенти створюють бойових роботів для війни

Цей робот може зчитати інформацію на місцевості та передати її, доправити вантаж та розмінувати вибухівку.

У стан ворога цей робот може пройти непоміченим: безшумний, на потужних електродвигунах. За потреби, обіцяє Дмитро, робота можна доопрацювати: навчити прицільно стріляти, уникаючи ворожих куль.

Над схожою ідеєю нині працюють й першокурсники КПІ Микола з Олегом. Їхня розробка трохи продвинутіша за Дмитрову. Їм вдалось трохи поліпшити навігацію роботів.

Відтак, за словами молодих розробників, навігатор дає змогу чітко орієнтуватись усім користувачам групи, які використовують планшети чи смартфони. Від початку, за словами КПІшників, система розроблялася для туристичних груп, але стане в пригоді й військовим.

Зазначимо, що юні розробники не приховують: із військовими хотіли би співпрацювати понад усе, щоби розробки не лягали мертвим вантажем.

Як повідомлялося раніше, Росія планує в найкоротші терміни створити армію бойових роботів. На часі в РФ вже створили лабораторію бойової робототехніки.


Останні новини