Компанія Microsoft Україна надасть українським вишам програмне забезпечення на пільгових умовах

МОН та компанією «Майкрософт Україна» підписано рамкову угоду щодо програмного забезпечення ВНЗ.


3 лютого 2015 року за участю заступника Міністра освіти і науки Андрія Гевка, генерального директора «Майкрософт Україна» Надії Васильєвої відбулася прес-конференція з нагоди підписання рамкової угоди між Міністерством освіти і науки України та компанією «Майкрософт Україна» з метою сприяння реформі вищої освіти та створення умов для легального використання програмного забезпечення у адміністративних та навчальних процесах вищих навчальних закладів.

У прес-конференції також взяли участь президент Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Андрій Мелешевич, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк, директор інформаційного центру Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Олександр Костюк,   керівник відділу по роботі з закладами освіти і науки компанії «Майкрософт Україна» Ольга Свириденко.

Заступник Міністра освіти і науки України Андрій Гевко повідомив, що рамкова угода була підписана наприкінці грудня 2014 року. Він також зазначив, що цією угодою передбачено надання знижки 50% вищим навчальним закладам на платні ліцензійні програмні продукти. «Різноманітні ІТ-сервіси дадуть можливість університетам впроваджувати дистанційну форму навчання, використовувати у своїй роботі хмарні технології, завдяки яким університети більш ефективно надаватимуть освітні послуги», – підкреслив Андрій Гевко.

За словами заступника Міністра, використання зазначених сервісів навчальними закладами відбуватиметься за їхнім власним бажанням.

Як повідомив Андрій Гевко, Міністерство освіти і науки завжди виховуватиме культуру поваги до права на інтелектуальну власність розробників. «Саме з поваги до чужих розробок починається особисте зростання: якщо не поважати чужі права на індивідуальну власність, то ніхто не поважатиме твої особисті права», – наголосив заступник Міністра освіти і науки.

Генеральний директор «Майкрософт Україна» Надія Васильєва повідомила, що угода дає можливість отримати безкоштовний доступ для студентів та ВНЗ до хмарних технологій, які є наразі найбільш сучасною платформою для використання ресурсів, взаємодії між студентами та викладачами, пілотних проектів.

За словами Надії Васильєвої, компанія пропонує свободу вибору інтерфейсу, з яким працюватиме користувач програм Майкрософт.

Під час конференції ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк наголосив на важливості застосування ІТ-технологій у навчальному процесі та зазначив, що завдяки належному програмному забезпеченню спілкування в університеті перейшло у цифровий формат, що дозволяє ефективно організувати навчання та зекономити кошти.

У свою чергу, президент Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Андрій Мелешевич наголосив, що сьогодні необхідно широко застосовувати інноваційні програмні продукти, завдяки яким можна зберігати великий масив інформації, а також організовувати дистанційну форму навчання.

Зазначимо, що співпраця між Міністерством освіти і науки України та компанією «Майкрософт Україна» розпочалася у 2003 році, коли відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння.

У листопаді 2013 року був підписаний Меморандум про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та компанією «Майкрософт Україна» на 2013-2018 роки. Документ передбачає проведення низки освітніх ініціатив у закладах дошкільної, середньої та вищої освіти.

За час реалізації спільної програми було досягнуто позитивні зміни, які сприяли модернізації сучасної освіти у сфері впровадження сучасних методик використання інформаційно-комунікаційних технологій освітянами, у запровадженні компетентнісного підходу, у формуванні та оцінці навичок XXI століття.


Останні новини