Києво-Могилянська бізнес-школа обрала хмарне рішення Microsoft Office 365 для модернізації навчального процесу

Хмара дозволить kmbs оптимізувати внутрішні бізнес-процеси та полегшити управління навчальними програмами.


Києво-Могилянська бізнес-школа (kmbs), що тричі отримувала звання бізнес-школи №1 в Україні відповідно до щорічного рейтингу журналу «Деловой», та нараховує понад 700 випускників MBA-груп, перейшла на хмарне рішення Office 365. Впровадження хмарного сервісу дозволить kmbs підвищити ефективність бізнес-процесів, персоналізувати інтерфейс робочого середовища, а також надасть нові можливості для спільної роботи учасників програми та викладачів над проектами та документами.

«Навчання у бізнес-школі та наші внутрішні бізнес-процеси – дуже специфічні, і вимагають налаштування саме під наші потреби. Наприклад, в kmbs велика роль менеджера програм, а 90% всіх систем управління навчанням цієї ролі не враховують. Як правило, там є тільки викладачі та учні, – розповідає Віктор Котусенко, керівник напрямку розробки ПЗ kmbs.– До того ж, головна одиниця нашого навчання – це не курс, а програма, яка триває від 18 місяців та складається з різних курсів, передбачає поїздки у навчальні тури та візити на підприємства, написання власного проекту. Класичні системи на таке не розраховані, вони формуються під семестр чи, наприклад, під викладачів, а процеси ніколи не перетікають один в один. Функціонал Office 365 та Microsoft SharePoint дозволяє нам підлаштувати систему під наші специфічні вимоги».

Перехід на хмарне рішення дозволив kmbs оновити технологічну базу бізнес-школи та отримати ширші можливості для співпраці: електронну пошту бізнес-класу з можливістю відображення доступності викладачів та резервування аудиторій; соціальну мережу для спілкування співробітників університету, учасників і випускників програм; портал для зберігання робочих документів, в тому числі виконаних робіт студентів, з можливістю додавання коментарів викладача. Рішення також дозволяє організовувати віддалене навчання студентів і записувати лекції в HD-якості. Крім того, використання хмари допомогло зекономити кошти на купівлю нових фізичних серверів, а також ліцензій для учасників та випускників навчальних програм.

«Раніше ми використовували різноманітні інструменти для збереження даних – Dropbox, Google docs, і, хоча у нас були власні сервери для різних задач, документи все одно зберігалися у різних місцях. Крім того, фізичні сервери вже застаріли, і нам необхідно було вкладати кошти у нові, що несе за собою доволі високі капіталовкладення. Завдяки Microsoft нам не потрібно купувати дороге серверне обладнання, а всі ліцензії для учасників та випускників навчальних програм надаються нам безкоштовно, як освітній установі. Також нова система спростить та покращить комунікацію із учасниками», – додає Сергій Цвілій, ІТ менеджер kmbs.

Андрій Бурлуцький, керівник бізнес-групи Office «Майкрософт Україна», зазначає: «Використання інформаційних технологій, і зокрема хмарних рішень, дозволяє відкривати нові можливості для бізнес-освіти, розширити її географічні рамки та сформувати нову управлінську еліту в Україні, яка матиме досвід використання сучасних технологічних рішень. А гнучкість, прийнятна ціна, захищеність інформації та можливість реалізувати персоналізовані рішення у Office 365, робить цей сервіс важливою складовою бізнес-освіти майбутнього».

Розгортання рішення здійснила компанія IPLAND.


Останні новини