У Франковому університеті обговорили перспективи створення інтегрованої інформаційної системи управління

17 березня 2015 року в Дзеркальній залі відбулося засідання семінару «Розробка інформаційної системи управління університетом. Підтримка ІТ-кластеру». Участь у заході взяли спеціалісти ІТ-індустрії та представники провідних ВНЗ Львова.


Під час роботи семінару учасники обговорили ключові питання та проблеми, які виникають на шляху до розробки інтегрованої інформаційної системи управління університетом. Зокрема, зі вступним словом до присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталій Кухарський, який розповів про ідею створення єдиної системи управління та переваги, які отримає Університет, у процесі її функціонування. За його словами, проект розробки такої системи повинен бути реалізований у форматі оpen source, що дозволить іншим вищим навчальним закладам України використовувати цю систему й допрацьовувати її.

Основною метою інтегрованої інформаційної системи управління університетом, на думку проректора, є підвищення якості освітнього процесу, оптимізація використання коштів і демократизація роботи вищих навчальних закладів. Утім, перспектива впровадження системи передусім повинна бути корисною для студентів, адже наочним прикладом її реалізації буде можливість дистанційного навчання й уніфікована зручна модель подання всієї необхідної студентам інформації.

Окрім того, Віталій Кухарський зосередив увагу на труднощах і першочергових завданнях, що постають на шляху до реалізації проекту.

Керівник команди розробників Java Engineer with Optigra Software, аспірант Університету Іван Урсул розповів про технічні аспекти роботи над проектом, зазначивши, що зараз Університет потребує допомоги ІТ-компаній та інших ВНЗ у доопрацюванні багатьох підсистем.

Надалі учасники семінару  обговорили проблемні питання організації згаданої розробки та її подальшої перспективи, зважаючи на тенденцію розвитку електронного врядування в Україні.  Організатори заходу переконані, що цей проект є також одним із кроків, спрямованих на закладення основ культури використання технологій e-government у молоді.


Останні новини