Вчені НТУ «ХПІ» представили свої досягнення на міжнародній виставці «Зброя та безпека — 2015»

З 22 по 25 вересня 2015 року в Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) відбулася XII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека — 2015».


У рамках заходу представники провідних вузів України — НТУ «ХПІ», НТУУ «КПІ» та КНУ ім. Т. Шевченка — продемонстрували свої наукові розробки, призначені для використання в оборонній промисловості.

У день відкриття виставку відвідали секретар РНБО О. В. Турчинов, Міністр внутрішніх справ України А. Б. Аваков, представники Міністерства оборони України та інші.

На заході виступили вчені НТУ «ХПІ»:

— проректор з наукової роботи проф. А. П. Марченко з доповідями: «Двигунобудування для бронетехніки: історія, сучасний стан та перспективи», «Випробувальний полігон НДПКІ «Молнія» для забезпечення стійкості об'єктів військової техніки від впливу вражаючих факторів природного і штучного походження»;

— завідувач кафедри матеріалознавства проф. О. В. Соболь з доповіддю «Створення методом МДО композиційних матеріалів з надтвердою керамічною поверхнею та їх застосування у військовій техніці»;

— завідувач кафедри САПР ТММ М. А. Ткачук з доповіддю «Науковий супровід проектно-технологічних розробок для забезпечення тактико-технічних характеристик бойових броньованих машин»;

— професор кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей Л. Л. Брагіна з доповіддю «Високоміцні склокристалічні матеріали для елементів бронезахисту»;

— заступник завідувача науково-дослідної частини, старший науковий співробітник Р.В. Кривобок з доповіддю «Керамічні матеріали спеціального призначення».

НТУ «ХПІ» продемонстрував експериментальні бази НДПКІ «Молнія» та Інституту іоносфери НАН і МОН України, зразки обшивки літака після випробування на електромагнітну сумісність, деталі оброблені за допомогою технології мікродугового оксидування (деталі ДВЗ, авіаційної техніки), бронеплити, трактор Т-240 з безступінчатою коробкою передач, зразки бронетехніки (танк «Оплот», БТР-3, БТР-4, бойова машина піхоти «Дозор»), в розробці яких брали участь вчені університету.

Захід відвідали заступник генерального директора з авіабудування та виробництва Державного концерну «Укроборонпром» Ю. О. Пащенко, директор департаменту «Укроборонпром» М. О. Кваша, заступник міністра освіти і науки України, доктор фізико-математичних наук М. В. Стріха, директор департаменту інформаційної політики «Укроборонпром» Л.І. Сельський і військові аташе країн Європейського союзу.

За результатами виставки розробками НТУ «ХПІ» зацікавилася Державна компанія з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт». Представники «Укроборонпром» також висловили свою зацікавленість у розробках НТУ «ХПІ» і збираються в жовтні відвідати наш університет.


Останні новини