У СумДУ відкрито навчальний центр веб- та мобільної розробки

Сьогодні, 15 липня, в Сумському державному університеті відкрито навчальний центр "Лабораторія сучасної веб та мобільної розробки MindK".


Участь у заході взяли ректор СумДУ Анатолій Васильєв, декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко, директор ТОВ “МАЙНДКЕЙ” Олег Нестеров,- інформує прес-служба університету.

Навчальний центр став результатом співпраці університету та провідної компанії із веб- та мобільної розробки. Відтепер студенти мають унікальну можливість проходити безкоштовні курси з сучасного веб-програмування. Навчання проводять досвідчені розробники, які працюють у великих проектах світових замовників з Норвегії, США, Австралії, Ізраїлю та інших країн.

«Одна з головних тез діяльності СумДУ – ми будуємо успішний університет заради успішності його випускників, - наголосив Анатолій Васильєв. – Для цього потрібна потужна співпраця між студентами, навчальним закладом та роботодавцями. Відкриття центру сьогодні – це ще один крок до реалізації нашої філософії. Для забезпечення якісного навчального процесу в університеті функціонують більше 30 таких центрів, діють ради роботодавців по кожній спеціальності. У свою чергу компанії-партнери отримують якісний кадровий потенціал.»

Директора ТОВ “МАЙНДКЕЙ” Олег Нестеров висловив подяку усім учасникам створення центру: «Ми були вражені тими кроками назустріч, які зробив мій рідний університет для того, щоби студенти отримали можливість проходити курси з веб- та мобільної розробки».

Сумський державний університет має значний досвід у співпраці з компаніями в ІТ-галузі зі світовим ім'ям - Netcracker, PortaOne, Cisco, Microsoft, MindK. Це сприяє якості навчального процесу та працевлаштуванню молоді, - переконаний декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко. За його словами, така співпраця допомагає студентам та випускникам отримали престижну роботу та достойну заробітню плату.


Останні новини