Україна стала асоційованим членом Європейської організації ядерних досліджень (CERN)

Керівник постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Юрій Клименко передав лист про нотифікацію Угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень Генеральному директору CERN Фабіолі Джанотті сьогодні, 5 жовтня, у Женеві.


Статус асоційованого члена CERN дає унікальну можливість для українських учених отримувати досвід участі у передових дослідженнях, працювати в CERN у якості співробітників та брати участь у програмах розвитку кар'єри. Також це розширить доступ до проектів та освітніх програмам CERN, сприятиме підвищенню ефективності наукових розробок і підготовки наукових працівників вищої кваліфікації.

Уже з 1 жовтня науково-дослідні установи та підприємства України можуть брати участь у тендерах CERN та отримувати замовлення на виготовлення високотехнологічного обладнання. Це дасть змогу українським промисловцям конкурувати за контракти з CERN, відкриє можливості для промислового співробітництва у сферах сучасних технологій.


Останні новини