На базі НУХТ відбулася нарада-семінар МОН з питань організації і проведення прийому вступників у 2017р.

6 червня на базі Національного університету харчових технологій відбулася ініційована Міністерством освіти і науки України регіональна нарада-семінар з питань організації і проведення прийому вступників у 2017 році.


Тема наради – «Зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році».

Із усіх куточків країни з’їхалися працівники приймальних комісій вишів, скористалися нагодою дізнатися про зміни та отримати відповіді на свої питання «з перших рук» і фахівці НУХТ.

Вів нараду перший проректор Національного університету харчових технологій, професор Володимир Яровий. Участь у нараді взяли: заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров, голова Державної інспекції навчальних закладів України Руслан Гурак, заступник директора Департаменту вищої освіти МОН Григорій Бойко, директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік, начальник відділу нормативного забезпечення вищої освіти МОН Дмитро Кумков, начальник відділу технічної підтримки ЄДЕБО з питань освіти ДП «Інфоресурс» Віктор Анохін.

Докладно презентував зміни до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році директор Департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров. Зокрема посадовець повідомив, що Умови були впорядковані, їх текст переписаний заново, незагальна інформація була винесена в додатки; електронні кабінети вступники зможуть створювати завчасно (починаючи з 29  червня); щодо визначення конкурсних предметів і коефіцієнтів виші отримують максимум автономії з мінімумом обмежень;  кількість заяв, які зможуть подавати вступники, порівняно з минулим роком зменшується з 15 на 5 спеціальностей до 9 на 4 спеціальності; пільговики тепер зараховуватимуться ВНЗ самостійно. Також Олег Шаров презентував реформи цьогорічних Умов прийому – збільшення на 10% максимального обсягу порівняно з минулим роком та встановлення мінімального обсягу самими навчальними закладами; остання хвиля зарахування для технічних і природничих спеціальностей після зарахування пільговиків; Умови прийому на основі ОКР «молодший спеціаліст» регламентуватимуться окремим документом. Крім того, доповідач зазначив, що зміни до Умов прийому були внесені у зв’язку зі змінами внесеними до Законів України, введенням у дію рішень Уряду, а також після опрацювання пропозицій НДУ та ЦОВВ, систематичних звернень громадян і ВНЗ та технічними уточненнями і виправленнями й новим софтом ЄДЕБО. Далі він детально прокоментував кожну зміну. Наприкінці виступу Олег Шаров наголосив, що у строках вступної кампанії і розрахунках конкурсного балу змін не відбулося, та роз’яснив деякі нюанси вступу-2017.

Голова Державної інспекції навчальних закладів Руслан Гурак акцентував увагу на неухильному дотриманні правил прийому до вишів.

Про технічні аспекти вступної кампанії розповіла директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік. Зокрема, фахівець познайомила зі змінами в програмному забезпеченні ЄДЕБО, звернула увагу на зменшенні кількості скан-копій документів, які необхідно буде завантажувати, проанонсувала електронне ліцензування ВНЗ, розповіла про електронні цифрові підписи працівників приймальних комісій та оновлений електронний кабінет вступника.

У кінці наради-семінару Олег Шаров і Оксана Бєлік відповіли на численні запитання присутніх.

Завершив засідання перший проректор НУХТ Володимир Яровий, привітавши з призначенням заступника міністра Юрія Рашкевича й побажавши усім присутнім плідної вступної кампанії.


Фото:


Поділіться з друзями:   

Останні новини