Лілія Гриневич розповіла про особливості цьогорічної вступної кампанії

У цьому році значно зменшено державне замовлення на такі спеціальності як менеджери і юристи. Натомість збільшили його на технічні спеціальності, щоб мотивувати дітей іти вчитися саме туди.


"Юристи, менеджери – це, здебільшого, платне навчання. Крім того, там, де державне замовлення дуже маленьке, потрібні тільки найкращі", - наголосила міністр в інтерв'ю на каналі 24, передає lb.ua.

"Є ще одна новація, яку ми запроваджуємо цього року, і стосується вона вступної кампанії і юристів. Це – ЗНО в магістратуру з права. На превеликий жаль, там, де ми зробили доступ на перший курс бакалаврату без хабарів, хабарництво перенеслося на магістратуру, де немає ЗНО. І найбільш погану репутацію мала саме магістратура з права. Цього року кожен абітурієнт, бакалавр права, який вступатиме до профільної магістратури, повинен скласти ЗНО. Це, без сумніву, не всім подобається - ми мали досить великий спротив щодо цього рішення. Але тепер зможемо побачити в розрізі всієї країни, якими є результати бакалаврів з права, адже їх готує чи не кожен ВНЗ",  - наголосила Гриневич.

"Далі в планах - запровадити наступного року ЗНО з іноземних мов для магістратури. Тому що магістратура - це наступний щабель вищої освіти, і свій рівень іноземної мови також необхідно довести. Це маленькі кроки, але вони приведуть до покращення якості абітурієнтів. Ще одна, остання, особливість цієї вступної кампанії – щодо результатів ЗНО. Ми підтримали рішення Міністерства охорони здоров’я, котре встановило планку для тих, хто вступатиме цього року на лікарські спеціальності, на рівні не менш як 150 балів у сертифікаті", - підсумувала вона.


Поділіться з друзями:   

Останні новини