Сьогодні, 7 серпня, виші оприлюднять списки зарахованих за державним замовленням

МОН надало роз’яснення щодо зарахування вступників на бюджет та переведення на вакантні місця.


Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням проводиться до 12 години дня 7 серпня – відповідні накази формуються в ЄДЕБО, а списки зарахованих оприлюднюються на інформаційних стендах приймальних комісій та сайтах ВНЗ, - інформує прес-служба Міносвіти.

Про це нагадує Міністерство освіти і науки у листі, надісланому керівникам усіх вищих навчальних закладів.

Також сьогодні  виші повинні поінформувати держзамовника про кількість вакантних місць у розрізі спеціальностей, спеціалізацій та конкурсних пропозицій. МОН рекомендує створити для кожної конкурсної пропозиції реєстри осіб, які можуть претендувати на переведення на бюджетні місця, та оприлюднити їх на сайтах ВНЗ та стендах приймальних комісій.

МОН звертає увагу, що претендувати на вакантні місця держзамовлення можуть лише ті, хто зарахований на навчання на відповідну конкурсну пропозицію на контрактній основі. Крім того, вони не повинні були отримувати рекомендації до зарахування на місця держзамовлення.

Окремо у листі надані роз’яснення щодо термінів та процедури переведення на бюджетні місця, зокрема, для пільгових категорій вступників.


Поділіться з друзями:   

Останні новини